ua en ru

Мальтійський орден створив 9 реабілітаційних центрів для постраждалих на Донбасі

Мальтійський орден створив 9 реабілітаційних центрів для постраждалих на Донбасі Фото: Мальтійський орден створив 9 реабілітаційних центрів для постраждалих на Донбасі

Мальтійська служба допомоги займається встановленням мобільних мультифункціональних польових кухонь і створенням центрів соціальної реабілітації воїнів АТО

У східних регіонах України за участі Мальтійського ордену створено дев'ять психофізичних реабілітаційних центрів для роботи з постраждалим населенням. Про це сьогодні, 4 квітня, заявив надзвичайний і повноважний посол Мальтійського ордену в Україні Антоніо Гадзанті Пульєзе ді Котроне під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

Повідомляється, що зараз Мальтійський орден, який діє в Україні через Мальтійську службу допомоги, займається встановленням мобільних мультифункціональних польових кухонь для постраждалого населення на сході України, а також бере участь у створенні центрів соціальної реабілітації воїнів АТО і внутрішньо переміщених осіб.

Щоб поглибити співпрацю з Мальтійським орденом у питаннях надання невідкладної медичної допомоги, охорони здоров'я та гуманітарної діяльності, Арсен Аваков запропонував послу розглянути можливість створення окремої програми для реабілітації працівників системи МВС, які зазнали контузій під час бойових дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна гвардія співпрацює з НАТО у сфері планування, медичної та соціальної реабілітації військових, боротьби з корупцією, розвитку військової освіти і стратегічних комунікацій.