ua en ru

Мальта підтримує євроінтеграційні прагнення України

Україна розглядає Мальту як надійного партнера і дружню країну. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з прем'єр - міністром Мальти Джозефом Мускатом, повідомляє передає прес -служба глави держави.

"Україна завжди розглядала Мальту як надійного партнера і дружню країну. Готовий з вами обговорити пріоритети подальшого розвитку відносин між нашими країнами", - сказав Янукович.

Він додав, що сьогодні Україна стоїть на порозі історичної події - підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС. Президент подякував Прем'єр -міністра Мальти за підтримку євроінтеграційних прагнень України : "Ми вдячні за підтримку Мальтою євроінтеграційних процесів, які йдуть в нашій країні" , - сказав глава держави.

Прем'єр - міністр Мальти Джозеф Мускат, у свою чергу, заявив про підтримку євроінтеграційних прагнень України. "Ми знаходимося в Україні, щоб офіційно заявити про підтримку євроінтеграційних прагнень України і підписання в листопаді угоди про асоціацію", - сказав він.

Джозеф Мускат зазначив , що перед Україною ще стоять певні завдання з питань судової реформи. "Нас запевнили, що ті зміни, які ще необхідно зробити, будуть зроблені, враховуючи те, що вчора парламент почав чергову сесію, і у нього буде достатньо часу для того, щоб імплементувати ці зміни протягом наступних кількох тижнів, і ви встигнете до листопада зробити все необхідне", - сказав він.

Прем'єр - міністр додав, що готовий обговорити актуальні питання двосторонніх відносин, що стосуються регіонального співробітництва, зокрема в Середземноморському регіоні і на Близькому Сході. Джозеф Мускат зазначив, що сьогодні планується підписання угоди про уникнення подвійного оподаткування між країнами.