ua en ru

Малайзія наполягає на створенні трибуналу по MH-17

Малайзія наполягає на створенні трибуналу по MH-17 Фото: глава МЗС Малайзії Anif Аман

Країна вперше озвучила з цього приводу власну позицію

Малайзія наполягає на створенні міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних в авіакатастрофі літака Малазійських авіаліній Boeing-777 на сході України. Така вимога озвучили в Міністерстві закордонних справ країни у понеділок, 20 липня, передає Deutsche Welle.

Малайзія вперше озвучила з цього приводу власну позицію. "Важливо для Ради безпеки ООН прийняти чіткі і рішучі кроки проти винних у збиванні літака рейсу МН17 і послати чіткий сигнал", - зазначає МЗС Малайзії.

"Створення трибуналу на цій стадії відповідає практиці Ради безпеки ООН. Суддів, прокурора і секретаря повинен призначити генсек ООН", - наголошується в повідомленні відомства.

У відомстві також зазначили, що всі інші спеціальні кримінальні суди і трибунали були створені до завершення слідства.

Нагадаємо, раніше делегація Малайзії офіційно внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи рейсу МН17 на Донбасі.

До створення трибуналу закликали й інші країни-члени ООН - Австралія, Бельгія, Нідерланди й Україна. Російська сторона, яка має право вето в Радбезі ООН, вже оголосила, що не підтримує цю ідею, назвавши її "передчасною і контрпродуктивною".