ua en ru

Макс Поляков і Noosphere Ventures - організатори руху Monster Trucks і фестивалю BestRoboFest

Макс Поляков і Noosphere Ventures - організатори руху Monster Trucks і фестивалю BestRoboFest

Макс Поляков, один із засновників Noosphere Ventures, став ініціатором заходу для розвитку науки і техніки під назвою BestRoboFest. На цій унікальній події інженери і розробники можуть показувати свої інноваційні проекти. Шоу Monster Trucks надихнуло організаторів шоу на відкриття власної майданчики, де можна уявити креативні автомобілі. Monster Trucks для багатьох є повноцінною культурою, яка завоювала серця людей, що цікавляться автомобіля і шоу з машинами. Цей захід дійсно масове і видовищне, де можна побачити, як великі тачки їздять по мотокроссам, влаштовують перегони і змагання по всьому світу. Захоплююче шоу завжди збирає тисячі людей, які у захваті від величезних машин-монстрів.

Поняття Monster Trucks вперше з'явилося в 70-х роках минулого століття. Тоді машини почали трансформувати у величезні тачки, прикрашені підвісками, малюнками і великими шинами. У ці часи в Австралії було знято кінофільм "Mad Max", в якому була показана унікальна машина-монстр під назвою "Перехоплювач". У 1981 році американець Боб Чандлер вирішив відзняти відео, на якому він на величезному автомобілі тисне два легковики. Цей ролик він показував у своєму магазині автозапчастин, щоб залучити в крамницю покупців. Одного разу сюди випадково прийшла людина, який запропонував власнику магазину вживу показати, як він тисне машини на своїй величезній тачці. Велика юрба зібралася, щоб подивитися на це видовище. Всі були в неймовірному захваті і хотіли продовження вистави.

Тепер подібні заходи постійно проводяться у різних куточках світу. Найбільш масштабними і видовищними виступами машин-монстрів вважаються шоу, організаторами яких є USHRA і TNT Motorsports. У програмі – автотриал, гонки, акробатичні трюки і багато інші цікаві конкурси. Шоу Monster Trucks вважається дуже небезпечним, тому існують правила безпеки, яких повинні дотримуватися, щоб нікому не було заподіяно шкоду. Кожна тачка бере участь у заході неодмінно має вимикач запалювання, який спрацьовує в разі перекидання авто або при відмові гальм, втрати контролю над управлінням. В машині знаходяться пожежні пристрої і ремені безпеки, щоб водій був у цілковитій безпеці. Тільки повністю обладнаний і захисний автомобіль випускається на арену.

Був час, коли в шоу тачки давили будівлі, автобуси та інші предмети. Але тоді часто осколки травмували глядачів і водіїв, тому перешкоди почали вибиратися більш ретельно. Тендітні перешкоди назавжди прибрали з заходу. Автопарк Monster Trucks щороку поповнюється новими тачками, які стають більш потужними, швидкими, легкими і мають оригінальне дизайнерське оформлення. Сам рух монстр машин невблаганно поширюється, тому і в Україні також була вперше проведена выстаставка MonsterCarsUA в рамках фестивалю науки і техніки BestRoboFest.

Макс Поляков і Noosphere Ventures - організатори руху Monster Trucks і фестивалю BestRoboFest

Технологічний івент BestRoboFest є одним з найбільших в Україні. Ініціатором заходу BestRoboFest став Макс Поляков і Ноосфера. Під егідою цього заходу в червні цього року відбувся конкурс машин MonsterCarsUA, в якому взяли участь розробники і найкращі механіки з Дніпра, Львова, Харкова та інших міст України. Близько десяти тисяч глядачів побачили баггі, велочопперы, лигерады і інші автомобілі, які вразили всіх. Кращі машини зайняли призові місця, а їх творці отримали винагороди від ГО "Асоціація Ноосфера", засновником якої є Макс Поляков.

Коментуючи захід Макс Поляков з Noosphere Ventures, що в цьому році кількість учасників конкурсу зросла в два рази в порівнянні з минулим роком, що не може не радувати. Так само Макс Поляков вірить, що інженери, які представили свої проекти на BestRoboFest, стануть в майбутньому основоположниками відродження української промисловості.В наступному році захід стане ще більш крутим і масштабним. У кого добре працюють звивини, і хто відрізняється креативним мисленням, може презентувати свій інженерний проект на BestRoboFest, а концепт монстр-кара на MonsterCarsUA.