ua en ru

Макрон затвердив податкову реформу у Франції

Макрон затвердив податкову реформу у Франції Фото: Еммануель Макрон (president.gov.ua)

Президент Франції підписав три закони, які стосуються суперечливої податкової реформи

Президент Франції Еммануель Макрон підписав три закони, які стосуються суперечливої податкової реформи та реалізації інших важливих пунктів його передвиборної програми. Як зазначив він під час підписання документів у Єлисейському палаці, закони сприятимуть перебудові країни, передає DW.

Як очікується, ухвалені нещодавно парламентом країни закони мають створити стимули для інвестицій та дати поштовх розвитку економіки Франції. Критики нововведень із табору лівих сил назвали їх "подарунком для багатих".

Зокрема закон про держбюджет на наступний рік значною мірою скасовує податок на майно - надалі оподатковуватиметься лише володіння нерухомістю. Податок на доходи корпорацій також знижено, а податок на доходи з капіталу тепер стягуватиметься за єдиною ставкою - раніше діяла прогресивна шкала в залежності від розміру таких доходів платника.

Макрон також підписав закон, який у довгостроковій переспективі має покласти край видобутку викопних видів палива в країні. Цей крок має сприяти досягненню цільових показників, закладених у Паризькій кліматичній угоді. Закон передбачає, що в майбутньому не надаватимуть нові дозволи на розвідку запасів нафти, газу та вугілля у Франції та її заморських територіях, а дію чинних дозволів можна подовжити лише до 2040 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко затвердив закони зі змінами до Бюджетного та Податкового кодексів.