ua en ru

Порошенко затвердив зміни до Бюджетного та Податкового кодексів

Порошенко затвердив зміни до Бюджетного та Податкового кодексів Фото: президент підписав закони (прес-служба АПУ)

Відповідні закони входять до бюджетного пакету законодавчих актів

Президент Петро Порошенко затвердив закони зі змінами до Бюджетного та Податкового кодексів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема він підписав закон №2233-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" та закон №2245-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році".

Зазначено, що відповідні закони входять до бюджетного пакету законодавчих актів.

Як повідомляється, документом №2233-VIII урегульовуються окремі питання, пов’язані з формуванням та виконанням Державного бюджету на 2018 рік та створюються умови для стабільного функціонування бюджетної системи й забезпечення реалізації медичної та освітньої реформ.

Законом також передбачено уточнення порядку формування і виконання місцевих бюджетів, міжбюджетних взаємовідносин між державним та місцевими бюджетами. А також порядок фінансового забезпечення охорони здоров’я та освіти, соціального захисту громадян; створення Державного фонду розвитку водного господарства та удосконалення положень щодо діяльності Державного дорожнього фонду.

Водночас змінами до Податкового кодексу передбачено вирішення питання щодо блокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, здійснення індексації ставок податків, встановлених в абсолютних значеннях.

Крім того, забезпечується внесення змін до правил безмитного ввезення товарів на територію України, у тому числі в міжнародних поштових та експрес-відправленнях; впроваджується низка стимулюючих та преференційних норм, у тому числі щодо надання пільг за окремими видами діяльності та на певні види продукції; врегульовується питання індексації нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та інше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко підписав закон про Державний бюджет України на 2018 рік.