ua en ru

Макрон заявив, що Німеччина отримує вигоду через дисбалансів в єврозоні

Макрон заявив, що Німеччина отримує вигоду через дисбалансів в єврозоні Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (Présidence de la République)

В ЄС необхідно розробляти механізми для забезпечення "однорідності" в єврозоні

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Німеччина отримує вигоду через дисбаланси в єврозоні. Про це він сказав в інтерв'ю Waz.

"Я хотів би, щоб єврозона була єдиною і однорідною. Вона не працює, тому що розрив продовжує збільшуватися. Країни, які вже були в боргу, набирають більше і більше боргів. Ті, хто вже конкурентоспроможні, стали ще більш конкурентоспроможними", - заявив Макрон.

За словами президента Франції, Німеччина є однією з країн-переможниць у цій "нездоровій" ситуації.

"Німеччина змогла провести реформи, і я вітаю такі зусилля. Але Німеччина також виграє від дисбалансів в єврозоні, така ситуація нездорова, бо не може бути стабільною", - резюмував Макрон.

Він також підкреслив, що в Євросоюзі необхідно розробляти механізми для забезпечення узгодженості та справедливості в єврозоні як "ключ до стабільного союзу".

"Нам потрібна єврозона із загальним бюджетом, урядом, який буде розподіляти цей бюджет і здійснювати демократичний контроль, якого сьогодні не існує", - зазначив глава Франції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Макрон потрапив у расистський скандал після його заяв про Африку на полях саміту G20 в Гамбурзі.

Зокрема, на саміті він зазначив, що на розвиток африканських країн можна виділяти мільярди країн, проте "поки існують країни, де у жінок з 7-8 дітей, ви не досягнете позитивних зрушень". Після публікації його заяв у ЗМІ його звинуватили в расизмі і колонізаторському мисленні.