ua en ru

Макрон пообіцяв Зеленському посилити військову та гуманітарну допомогу Україні

Макрон пообіцяв Зеленському посилити військову та гуманітарну допомогу Україні Фото: президенти України і Франції Володимир Зеленський і Еммануель Макрон (колаж РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський 30 квітня провів телефонні переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Лідер Франції пообіцяв посилити військову та гуманітарну підтримку України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BFM TV.

За даними джерел видання, в ході бесіди Макрон пообіцяв Зеленському посилити підтримку України оборонними озброєннями та гуманітарною допомогою.

Оновлено

Під час бесіди Макрон висловив стурбованість ракетними ударами по Києву під час візиту генсека ООН Антоніу Гутерріша, а також ситуацією в обложеному Маріуполі. Французький лідер пообіцяв Зеленському направити в Україну французьких експертів. Вони допомагатимуть збирати докази злочинів російських військових.

Зазначимо, сьогоднішня розмова із Зеленським – це друга телефонна розмова Макрона після перемоги на виборах. Перший відбувся із президентом США Джо Байденом.

Зеленський у своєму Twitter повідомив, що під час розмови подякував Макрону за гуманітарну допомогу та готовність Франції лікувати українських військових. Глава держави зазначив, що також обговорювалася взаємодія з питання вступу України до ЄС.