ua en ru

Макрон назвав деякі російські ЗМІ "пропагандистськими агентствами"

Макрон назвав деякі російські ЗМІ "пропагандистськими агентствами" Фото: президент Франції Еммануель Макрон

Макрон пояснив, чому журналістам російських ЗМІ було відмовлено у доступі до його виборчого штабу

Відповідаючи на питання російських журналістів про те, чому співробітникам російських ЗМІ Russia Today і "Спутник" було відмовлено у доступі до виборчого штабу нинішнього президента Франції Еммануеля Макрона під час передвиборчої кампанії, Макрон сказав, що ці ЗМІ "поводять себе як "пропагандистські агентства". Про це президент Франції заявив під час прес-конференції з Володимиром Путіним, передає Le Figaro.

"У мене завжди були хороші відносини з іноземними журналістами, але вони повинні бути журналістами. Russia Today і "Спутник" поводять себе не як ЗМІ, а як органи впливу та пропаганди. Брехливої пропаганди. І я відчував, що вони не повинні мати доступу до моєї штаб-квартири", - заявив Макрон.

Нагадаємо, раніше Макрон заявив, що в найближчі дні відбудеться дискусія лідерів Росії, Німеччини, Франції та України (нормандський формат) щодо конфлікту на сході України. Про це президент Франції заявив під час прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, передає Le Mond.