ua en ru

Макеєнко має намір розпочати переговори з опозицією щодо відновлення райрад у Києві

Голова КМДА Володимир Макеєнко має намір сьогодні почати переговори з опозицією щодо відновлення райрад у Києві.

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Макеєнко (на фото) має намір сьогодні розпочати переговори з опозицією щодо відновлення райрад у Києві. Про це Макеєнко заявив сьогодні на розширеній апаратній нараді в КМДА про стан проходження опалювального сезону 2013-2014 рр. у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні перша зустріч у нас запланована із представниками опозиції", - сказав Макеєнко.

При цьому, на його думку, необхідно обов'язково проконсультуватися з киянами з питання райрад: "Нам обов'язково треба запитати думку киян".

При цьому Макеєнко наголосив, що місцевий референдум із цього приводу проводити не варто.

"У районах можна поспілкуватися - організувати зустрічі із громадськими організаціями, круглі столи, опитування", - зазначив Макеєнко.

Нагадаємо, 25 січня 2014 р. Президент України Віктор Янукович призначив Володимира Макеєнка головою Київської міської державної адміністрації замість Олександра Попова.

Однією з перших ініціатив Макеєнка на посаді голови КМДА був заклик до Київської міської ради розглянути питання відновлення діяльності райрад у Києві. На його думку, питання відновлення роботи райрад у Києві можна було б розглянути на наступній сесії Київської міськради.

Секретар Київради Галина Герега також виступає за розгляд питання про відновлення роботи районних рад у Києві: "Питання на сьогоднішній день виникло. Я думаю, потрібно створювати комісію, потрібно радитися, але в першу чергу з киянами".

Зазначимо, "Батьківщина" вже підготувала проект рішення про відновлення райрад у Києві. Автором проекту "Про управління районами в місті Києві" виступив нардеп Юрій Одарченко.

Нагадаємо, Київрада ліквідувала райради восени 2010 р.