ua en ru

Голова КМДА Макеєнко закликав Київраду відновити діяльність райрад

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко закликав Київську міську раду розглянути питання відновлення діяльності райрад у Києві.

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко закликав Київську міську раду розглянути питання відновлення діяльності райрад у Києві. Про це Макеєнко повідомив на сесії Київради у вівторок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви заручники ситуації, але у вас є повноваження врегулювати ситуацію і створити районні в місті ради. Це повноваження міської ради. Призначити дату виборів у райради - це теж повноваження міськрад. Я закликаю, щоб сьогодні була визначена позиція. Я закликаю, щоб сьогодні на сесії було прийнято рішення про створення районних рад і призначення дати виборів до них", - заявив Макеєнко.

Перед виступом Макеєнко на сессії Київради з закликом відновити райради виступили опозиційні нардепи Юрій Одарченко (фракція "Батьківщина") та Андрій Іллєнко ("Свобода").

"Необхідно рішенням міської ради створити районні в місті ради та призначити вибори в них", - сказав Одарченко.

Нардепи наголосили, що дане питання знаходиться в компетенції Київради, а прийняття такого рішення дозволить знизити напругу в суспільстві.

Нагадаємо, Київрада ліквідувала райради восени 2010 р.

Також сьогодні вранці стало відомо, що Київська міська рада на пленарному засіданні 4 лютого має намір розглядати проект міського бюджету на 2014 рік за скороченою процедурою.

Бюджет буде прийнято за скороченою процедурою у зв'язку з тим, що, згідно із законодавством, місцевий бюджет має бути прийнятий не пізніше 2 тижнів з моменту прийняття державного.

Нагадаємо, Київрада ліквідувала райради восени 2010 р.