ua en ru

Макеєнко пропонує не виплачувати депутатам зарплату за 5 лютого

Голова комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності, член фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко пропонує не виплачувати заробітну плату парламентаріям за вівторок, 5 лютого, оскільки цей день не був відпрацьований.

"Я звернувся до голів парламентських комітетів з пропозицією не виплачувати заробітну плату за вчорашній день. Сесія не відкрилася, ми не працювали, тому не маємо право отримувати гроші платників податків", - заявив Макеєнко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За його словами, щомісяця керівники комітетів підписують табель, де відзначають активність роботи депутатів. "Вони там ставлять "вісімки", як на звичайному підприємстві, і відзначають робочі і неробочі дні. Я письмово звернувся до всіх голів комітетів та керівника апарату Верховної Ради, щоб не враховувати вчорашній день, так як він не був відпрацьований. Всі депутати працюють згідно регламентом, де чітко прописано, коли починається робота парламенту. Сьогодні, як і належить, ми зареєструвалися біля столів реєстрації і, як звичайно, пішли в зал. Приходимо в зал - а він заблокований. Ось вам і форс-мажор", - повідомив політик .

При цьому, за словами Макеєнка, згідно із затвердженим графіком роботи в середу, 6 лютого, депутати півдня працюють в комітетах, а півдня - в пленарному режимі.

Читайте також: Опозиція продовжить блокувати трибуну і президію Верховної Ради до 14:00