ua en ru

Макеєнко: Парламент повинен проголосувати за заяву про євроінтеграційні прагнення України

Парламент відповідно до Конституції України повинен проголосувати за заяви про євроінтеграційні прагнення України. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від Партії регіонів, голова регламентного комітету Володимир Макеєнко.

"У Конституції чітко написано, що має право робити Верховна Рада: приймати закони і постанови... і заяви. Це функції парламенту, і скасовувати їх ніхто не може", - заявив Макеєнко.

За його словами, комітет у цьому випадку повинен лише підготувати проект документа до розгляду у ВР, однак підписи під таким документом збирати не потрібно.

Нагадаємо, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що члени опозиційних фракцій та їх керівництво готові підписати затверджений на засіданні комітету з питань євроінтеграції проект заяви про євроінтеграційні прагнення України.

У той же час на питання про те, чи означає ця заява те, що для його затвердження не потрібно проводити голосування в парламенті, а достатньо лише рішення комітету, Яценюк зазначив: "Ми регіоналам чітко запропонували - проголосуйте за закон і ми відразу голосуємо за заяву. Заява не є законом і не є постановою. Це акт політичної волі парламенту, і тому не треба голосувати взагалі".

Читайте також: Переговори між Придністров'ям, Молдовою, Україною, Росією, США, ОБСЄ і ЄС пройшли безрезультатно