ua en ru

Макеєнко: Консенсус в парламенті не знайдений через відсутність офіційного проекту змін до регламенту

Народний депутат з фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко переконаний, що депутати від провладних фракцій і від опозиції не досягли компромісу в питанні розблокування роботи парламенту, оскільки опозиція не подала ПР офіційно зареєстрованого проекту змін до регламенту. Про це Макеєнко заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наші колеги з опозиції приходять на прес-поінт. Чому вони не покажуть цей документ? Вони вважають, що нібито хтось щось передав ... Покажіть (документ). Ми готові голосувати і руками... Але ключове слово - зміни в регламент. За які зміни? Це ж Верховна Рада, і треба юридично подати проект змін до регламенту. Потрібно подати офіційний документ, щоб він залишився. Переговори не закінчилися, тому що немає офіційного проекту змін до регламенту", - сказав Макеєнко.

За його словами, Партія регіонів вже "не заперечує ніяких змін", але їх треба обговорити на комітеті: скільки депутатів має підтримати позбавлення того чи іншого депутата права голосувати протягом 5 засідань парламенту у випадку, якщо він один раз проголосував за іншого парламентарія.

"Потрібен офіційний документ - проект змін до регламенту з конкретними змінами і з конкретним номером. А чернетка - це просто начерки на папері", - зазначив Макеєнко.

Читайте також: Клюєв бере участь у переговорах щодо розблокування Верховної Ради, - Яценюк