ua en ru

У Македонії відбувся другий тур місцевих виборів

У Македонії відбувся другий тур місцевих виборів Фото: прем’єр-міністр Македонії Зоран Заєв (nato.int)

Явка виборців за дві години до закриття дільниць становила майже 44%

У Македонії в неділю відбувся другий тур місцевих виборів, голосування проходило в 35 великих містах і районах 81 муніципалітету, а також у столиці Скоп’є. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначає видання, решта македонців обрали мерів у першому турі 15 жовтня, коли кандидати здолали 50-відсотковий поріг.

За даними виборчої комісії, явка виборців за дві години до закриття дільниць становила майже 44%, тоді як у першому турі - 49%.

Неурядові організації, які спостерігали за виборами, повідомили про незначну кількість порушень.

У першому турі в 37 муніципалітетах виграла партія "Соціал-демократичний союз Македонії" (SDSM) прем’єр-міністра Зорана Заєва, тоді як "Внутрішня македонська революційна організація - Демократична партія за македонську національну єдність" (ВМРО-DPMNE) виграла лише в трьох сільських районах біля столиці Скоп’є.

За даними Balkan Insight, 29 жовтня у 20 муніципалітетах відбулася пряма конфронтація між кандидатами в мери від SDSM і VMRO-DPMNE. У 14 з них SDSM лідирував у першому раунді, тоді як VMRO-DPMNE отримав незначну перевагу в шести.

Нагадаємо, в Україні протягом дня голосування на місцевих виборах до об’єднаних територіальних громад, що проходили у неділю, 29 жовтня, поліція відкрила десять кримінальних проваджень, з них 4 - за фактом підкупу виборців.