ua en ru

МАК РФ приступив до аналізу записів з чорних скриньок Ту-204

Фахівці Міждержавного авіаційного комітету РФ приступили до вивчення запису чорних скриньок, що розбився напередодні в аеропорту Внуково літака Ту-204.

"Комісія МАК з розслідування авіаційної події з літаком Ту-204 RA-64047 авіакомпанії "Ред Вінгс" інформує, що в Науково-технічному центрі Комітету вироблено зчитування запису з бортових реєстраторів. Запис є, проводиться аналіз", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Ту-204 викотився за межі злітно-посадочної смуги і врізався в огорожу Київського шосе в суботу, 29 грудня, в районі п'ятої години вечора.

На зйомці, знятій очевидцем катастрофи і викладеної в інтернет, видно, як літак на великій швидкості ледь не вилітає на проїжджу частину. Від удару в загороду від фюзеляжу відриваються частини і вилітають на шосе, вдаряючись в проїжджаючі автомобілі.

На борту знаходилися тільки члени екіпажу - 8 осіб. В результаті події 4 людини загинули, інші були доставлені в лікарні.

Літак здійснював рейс з чеського Пардубіце, куди доставив майже 200 пасажирів. Представники чеського аеропорту повідомили, що при огляді літака перед вильотом ніяких пошкоджень або збоїв в роботі приладів не зафіксували.

На даний момент слідчі Московського міжрегіонального слідчого управління на транспорті СК РФ розглядають три версії - помилка пілота, погані погодні умови і технічна несправність.

Читайте також: Сім'ям загиблих у "Внуково" виплатять по 32,9 тис. дол