ua en ru

Махніцький вважає незаконним рішення суду про звільнення Лозінського

В.о. генерального прокурора України Олег Махніцький вважає незаконним рішення суду про звільнення колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського.

В.о. генерального прокурора України Олег Махніцький вважає незаконним рішення суду про звільнення колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Під час судового засідання, яке було розпочато за ініціативою адвокатів Лозінського про його звільнення у зв'язку з хворобою, судом було упереджено залучено лікаря до проведення експертизи, які дали висновки про те, що він може бути звільнений", - зазначив Махніцький.

Він підкреслив, що подібне рішення має приймати суд з урахуванням усіх обставин по справі.

"Однак суд виніс, на наш погляд, незаконне рішення, яке було оскаржено прокуратурою в межах терміну, однак, не дочекавшись розгляду в апеляційній інстанції апеляції прокуратури, (Лозінський) був звільнений", - розповів олег Махніцький.

Махніцький зазначив, що зараз проводиться службове розслідування та вирішується питання про відкриття кримінального провадження стосовно винних у цьому інциденті.