ua en ru

Махніцький закликав прокуратуру Криму не піддаватися на провокації та дотримуватися законодавства

Махніцький закликав прокуратуру Криму не піддаватися на провокації та дотримуватися законодавства.

Виконувач обов'язків еенерального прокурора України Олег Махніцький надіслав листа прокуророві Автономної Республіки Крим В'ячеславу Павлову, в якому закликав "не піддаватися на провокації, зберігати спокій та неухильно дотримуватися Конституції України та законів України". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"На території Автономної Республіки Крим всупереч нормам міжнародного права та міжнародних договорів вчиняються дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності України, що створюють загрозу її державному суверенітету. З цією метою здійснюються провокації силового сценарію, дестабілізація ситуації в країні, порушення її миру і спокою. Для легітимізації своїх дій та створення видимості дотримання законності і правопорядку мають місце спроби призначення керівників прокуратури Автономної Республіки Крим у неправовий спосіб", - йдеться у документі.

У листі акцентовано, що "Автономна Республіка Крим є невід'ємною складовою частиною України, на території якої поширюється дія Конституції України та законів України. У відповідності до статті 15 Закону України "Про прокуратуру" прокурор Автономної Республіки Крим призначається генеральним прокурором України за погодженням з Верховною Радою Автономної Республіки Крим. Генеральним прокурором України призначаються заступники прокурора Автономної Республіки Крим, прокурори областей, міст Києва і Севастополя, їх заступники, міські, районні, міжрайонні, а також прирівняні до них прокурори. Призначення працівників прокуратури в інший спосіб є нелегітимним та не правовим".

Махніцький підкреслив, що сумлінне виконанням своїх службових обов'язків працівниками органів прокуратури, сприятиме утвердженню верховенства права, законності та правопорядку.