ua en ru

За махінації на 60 млн доларів затриманий один з екс-керівників "Зернової корпорації"

За махінації на 60 млн доларів затриманий один з екс-керівників "Зернової корпорації" Фото: глава НАБУ Артем Ситник

Також затриманий представник міжнародного зернотрейдера

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали одного із колишніх керівників ВАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" (ДПЗКУ) та представника міжнародного зернотрейдера за підозрою у нанесенні збитку ДПЗКУ на суму більше 60 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Згідно з повідомленням, слідством встановлено, що у 2014 році після призначення на керівні посади в ДПЗКУ зазначений чиновник при співучасті інших посадових осіб підприємства розробили схему, за якою зерно, що належить ДПЗКУ, продавалося за заниженими цінами одному з міжнародних зернотрейдерів через ряд приватних компаній-посередників, підконтрольних посадовим особам ДПЗКУ і згаданому зернотрейдеру

Згодом, придбане зерно, зернотрейдер перепродував вже за ринковими цінами, а різниця у ціні надходила на рахунки підконтрольних йому фірм.

В результаті держава в особі "Зернової корпорації" недоотримало більшу частину коштів за продане зерно.

Під час обшуків, які тривають, було вилучено великі суми готівкових коштів, комп'ютерна техніка, яка, за версією слідства, могла використовуватися в злочинних цілях.

На даний момент слідчі НАБУ встановлюють місцезнаходження решти фігурантів справи.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника страхової компанії "Гарант Престиж" про присвоєння понад 177 млн гривень ДПЗКУ.