ua en ru

Магера: ЦВК має ввести норму про обов'язкове зазначення прізвищ кандидатів від партій у виборчому бюлетені

Перший заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера впевнений, що ЦВК повинна видати постанову, передбачивши в ній норму про обов'язкове вказування прізвищ кандидатів у народні депутати, що балотуються за списком політичних партій у виборчих бюлетенях.

"Як на мене, постанова ЦВК про затвердження форми виборчого бюлетеня обов'язково повинна містити прізвище (кандидатів за партійним списком). Якщо хтось з цим не згоден, звичайно є дорога до суду і нехай суд скаже, що ЦВК в даному випадку не права ... На мою думку саме головне повинні бути забезпечені справедливі вибори, загальне, рівне виборче право для кожного громадянина. Щоб кожен громадянин, який має право голосу міг вільно, в спокійній обстановці, при наявності достатньої інформації про зареєстрованих кандидатів робити усвідомлений вибір. Усвідомлений вибір без вказівки прізвища кандидатів (бюлетеня) зробити неможливо ", - сказав Магера.

Як заявили РБК-Україна в прес-службі ЦВК, на сьогоднішній день в законі про вибори народних депутатів не передбачено обов'язкову наявність прізвищ кандидатів у депутатів за партійними списками, а передбачається лише їх ім'я та по батькові і біографічних даних.