ua en ru

Магера розповів про своє алібі у справі щодо "чорної бухгалтерії" ПР

Магера розповів про своє алібі у справі щодо "чорної бухгалтерії" ПР Фото: Андрій Магера розповів, що свідчить на його користь у справі "чорної бухгалтерії"

Заступник голови ЦВК вважає, що наявність судових вироків проти нього у 2012 році свідчить на його користь

Заступник голови Центральної виборчої комісії України (ЦВК) Андрій Магера вважає своїм алібі у справі щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів наявність судових вироків проти нього у 2012 році. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".


"У 2012 році зусиллями Партії регіонів, зокрема, через підставних осіб, які зверталися до суду, було ухвалено проти мене три рішення Вищого адміністративного суду про визнання моїх дій, так би мовити, протиправними. Це був спосіб боротьби з неугодними членами ЦВК в епоху режиму Януковича. І у мене викликає якесь непорозуміння, чи могли членам ЦВК, яких намагалися закидати судовими рішеннями, довіряти інформацію щодо фінансування членів ЦВК", - розповів Магера.

Заступник голови ЦВК також повідомив, що не виключає існування людей, які мали певний зиск, але себе він до них не відносить.

"Якщо у 2012 році я хвилювався цими рішеннями суддів, то зараз розумію, що це для мене своєрідне алібі. Інакше навряд чи хтось би повірив, що хтось із членів ЦВК не був замішаний у цьому скандалі", - зазначив Магера.

Нагадаємо, 13 червня 2016 року Національне антикорупційне бюро (НАБ) викликало заступника голови ЦВК Андрія Магеру на допит щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.