ua en ru

У травні Україна представить доповідь стосовно розслідування катастрофи МН-17

У травні Україна представить доповідь стосовно розслідування катастрофи МН-17 Фото: Анатолій Матіос

Акт з висновком про катастрофі Boeing повинен був бути переданий ще 23 листопада 2015 року

У травні 2016 року Україна представить доповідь про обставини і причини катастрофи малазійського Boeing МН-17. Про це журналістам повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у понеділок, 11 квітня, під час брифінгу.

"У травні акт буде підписаний і відданий міжнародній слідчій групі в Голландії після проведення ще одного дослідження", - повідомив Матіос.


За його словами, акт з висновком по катастрофі Boeing повинен був бути переданий ще 23 листопада 2015 року та головний експерт і представник України Олександр Рувін повинен був виступити з відповідною доповіддю в Гаазі. Однак, 18 листопада, на Рувіна було скоєно замах.

"Відсутність Рувіна, як голови експертної групи, вплинуло на строки і своєчасність доповіді української сторони і своєчасну передачу остаточного звіту про причини і технічні характеристики тих подій, які відбувалися зі збитим літаком", - додав Матіос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що замахи на головного українського експерта з розслідування причин і обставин краху Boeing МН-17 здійснено двічі одними і тими ж особами.