ua en ru

М.Блумберг виключає участь у виборах президента США 2012 року

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг виключає ймовірність висунення своєї кандидатури на посаду президента США 2012 року. Виступаючи на передачі телеканалу NBC "Зустріч із пресою", 68-річний Блумберг сказав, що всі ті, хто закликає його до цього, мають "обов'язково" припинити це робити, і що він сам хоче далі працювати як мер, передає BBC.

Разом з тим він підкреслив, що буде продовжувати висловлюватися з приводу різних загальнонаціональних проблем, які стосуються й Нью-Йорка, таких, наприклад, як імміграція.

Майкл Блумберг, засновник медіа-холдингу Bloomberg, розпочинав свою політичну кар'єру як демократ, потім перейшов до Республіканської партії, а віднедавна став "незалежним політиком".

Нагадаємо, що американські ЗМІ у вересні повідомляли, що Майкл Блумберг може стати кандидатом у президенти США 2012 р. При цьому, на думку ЗМІ, М.Блумберг міг би стати бажаним кандидатом-центристом. Газета The New York Times відзначала політичну активність мера Нью-Йорка на федеральному рівні.

Чутки про президентські амбіції М.Блумберга циркулювали й перед минулими виборами, коли він висунув ідею позапартійного президента. Однак тоді він визнав, що ще не час для приходу в Білий дім незалежного політика.

Нагадаємо також, що на початковому етапі передвиборчої кампанії перед минулими виборами президента США (у 2008 р.) у ній брав участь колишній мер Нью-Йорка, дуже популярний серед жителів міста Рудольфо Джуліані. Він претендував на висунення в кандидати в президенти від Республіканської партії, проте у підсумку необхідної підтримки не дістав.