ua en ru

Люстрація "очистила" держоргани України від професіоналів, - Медведчук

Сьогодні правоохоронна система України фактично "очищена" від професіоналів, що стало наслідком прийняття закону про люстрацію. Таку думку в коментарі українським ЗМІ висловив лідер Громадського руху "Український вибір — Право народу" Віктор Медведчук.

"Сьогодні, і я в цьому впевнений як фахівець, що правоохоронна система України, як і всі державні органи, очищені від професіоналів. Виною тому — сумнозвісний закон про люстрацію, який міжнародна громадськість, міжнародні організації, юристи в Україні, а також Венеціанська комісія давно критикують як неконституційний акт", — сказав Медведчук.

Політик вважає, що цей документ дозволив очистити систему від тих фахівців і професіоналів, які ще залишалися в Україні.

"Їх з кожним роком залишалося все менше. Але в останні два роки до професіоналів фактично в країні був оголошений терор. Причому у всіх сферах, в тому числі і в правоохоронних органах. Люди, які професійно виконували свій обов'язок, щодо яких не було звинувачень, підтверджених судом, змушені були піти тільки тому, що працювали за часів президентства Януковича", — пояснив Медведчук.

За словами лідера "Українського вибору", сказати, що подібні дії є абсурдом, значить, нічого не сказати.