ua en ru

Люксембург надаватиме інформацію за операціями українських суб'єктів господарювання

Люксембург надаватиме інформацію за операціями українських суб'єктів господарювання Фото: Жан Ассельборн

Інформація буде надаватися в автоматичному режимі

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн запевнив, що країна готова надавати Україні усю потрібну інформацію щодо операцій українських суб’єктів господарювання в автоматичному режимі. Про це він сказав у ході зустрічі делегації Люксембургу з депутатами Верховної Ради, передає інформаційне управління Апарату ВР.

"І Україна, і Люксембург приєдналися до ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо протидії розмиванню податкової бази BEPS, тому ми повинні грати за однаковими правилами. Люксембург готовий надавати Україні усю потрібну інформацію щодо операцій українських суб’єктів господарювання в автоматичному режимі", - підкреслив міністр.

Ассельборн запевнив українську сторону, що Люксембург не є і ніколи не був офшорною країною та не потрапляв у жодні сірі чи чорні списки.

Нагадаємо, вчора ВР підтримала в цілому законопроект №0125 "Про ратифікацію Конвенції між Урядом України та Урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та капітал і Протоколу між урядом України та урядом Великого Герцогства Люксембург про внесення змін до Конвенції між урядом України та урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і капітал".