ua en ru

Рада ратифікувала конвенцію з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування

Рада ратифікувала конвенцію з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування Фото: Рада ратифікувала угоду з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування

Документ підтримали 236 нардепів

Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №0125 "Про ратифікацію Конвенції між урядом України і урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи та капітал і Протоколу між урядом України і урядом Великого Герцогства Люксембург про внесення змін до Конвенції між урядом України і урядом Великого Герцогства Люксембург про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал ", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 236 парламентаріїв.

Так, необхідність укладення цих конвенцій та протоколу пояснюється тим, що доходи, які виникають в економічних відносинах між резидентами України та Люксембургу, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції: по-перше, у державі, в якій отримувач доходу є резидентом, по-друге, у державі, в якій здійснюється діяльність, стосовно якої виникає дохід.

Тому ця конвенція буде сприяти, по-перше, уникненню подвійного оподаткування, по-друге, запобіганню ухиленню від сплати податків і, по-третє, взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі.

Наголошується, що це особливо важливо стосовно України, оскільки її чинне податкове законодавство передбачає уникнення подвійного оподаткування лише на основі підписання двосторонніх міжнародних угод.

Крім того, конвенція і протокол спрямовані на попередження ухилення від сплати податків. Таким чином, створюються додаткові умови для поглиблення українсько-люксембурзьких економічних відносин.

Нагадаємо, Україна і США підписали меморандум про скасування подвійного оподаткування.