ua en ru

Люди під Кабміном вимагали проведення люстрації в медичній сфері

Пацієнтські організації, фармацевти, представники аптечних мереж та активісти громадських організацій сьогодні, 10 квітня, пікетували Кабінет міністрів України, вимагаючи проведення люстрації в медичній сфері.

Для демонстрації своїх вимог активісти принесли під будівлю Кабміну люстру з зображеннями чиновників, які, за словами активістів, скомпрометували себе корупційними схемами в області медицини і які досі обіймають свої посади.

Люстрационный список був створений за участю провідних громадських організацій та представників галузі і в нього потрапили: голова Державної служби лікарських засобів Олексій Соловйов та його заступники, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк зі своїми заступниками.

"Ці люди, які роками викачували мільярди гривень галузі охорони здоров'я в кишеню Азарову і Януковичу сьогодні перебувають на посадах. І своїми діями вони завдають прямої шкоди здоров'ю і життю людей. Яценюк зобов'язаний негайно їх звільнити і провести масштабний аудит їх діяльності. Інакше відповідальність за збереження корупційних схем та чиновників від Сім'ї при владі буде лежати на ньому персонально", - заявили організатори акції.

Акція тривала кілька годин, після чого своє звернення разом з залишками люстри і фотографіями чиновників, активісти передали міністру Кабінету міністрів Остапу Семераку, який пообіцяв відреагувати на вимоги людей.

Загалом в акції взяло участь близько 500 осіб.

Люди під Кабміном вимагали проведення люстрації в медичній сфері