ua en ru

Лисов виступає за передачу дитсадків, які використовуються не за призначенням, з держвласності в комунальну

КМДА повинна звернутися до Фонду держмайна з проханням про передачу дитячих садків, які використовуються не за призначенням, з державної у комунальну форму власності. Про це РБК-Україна заявив народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

"Необхідно, щоб більш чітко працювали місцеві органи влади. Необхідно робити відповідні запити по тим садочкам, які не використовуються за призначенням у ФДМУ з проханням, щоб вони приймали необхідні документа щодо передачі об'єктів нерухомості з державної форми власності в комунальну до їх цільового призначення", - сказав Лисов.

Він пояснив, що ці заходи повинна приймати саме міськадміністрація, оскільки райони не є суб'єктом майнового права, а значить цю функцію повинна виконувати саме адміністрація.

Крім того, зазначив Ігор Лисов, у зв'язку з гострою необхідністю в дитячих садках, прийнято рішення побудувати дитсадок на вул. Вільямса.

Відзначимо, як заявили в КМДА, у Києві з початку року запустили в експлуатацію сім дитячих садків.