ua en ru

Ляшко поверне державі активи Коломойського після перемоги на виборах, - політолог

Нардеп Олег Ляшко поверне державі активи Ігоря Коломойського після перемоги на виборах. Таку думку озвучив політолог Кость Бондаренко.

Нардеп Олег Ляшко поверне державі активи Ігоря Коломойського після перемоги на виборах. Таку думку озвучив політолог Кость Бондаренко.

"Зіткнення Олега Ляшка і Ігоря Коломойського - це спроба з боку олігарха вибудувати "ф'ючерсний захист". Коломойський чудово розуміє, що у наступному парламенті Ляшко матиме серйозне представництво, і це не несе нічого доброго для самого Ігоря Валерійовича. Сьогоднішні спроби Коломойського "розкуркулити" Ахметова та інших східних бізнесменів завтра бумерангом обернуться проти нього самого. Свого часу Коломойський не надто уважно читав "Екклезіаста", особливо вірш про риття ями іншому", - зазначив політолог.

Він вважає, що О.Ляшко підштовхує І.Коломойського до ями, "яку той намагався копати для представників донецького бізнесу".
"Якщо сьогодні Ляшко звинувачує Коломойського у недоплатах та махінаціях із закупками, то завтра, зміцнивши свою присутність у парламенті, Ляшко ставитиме питання про націоналізацію підприємств Коломойського та розслідування фактів діяльності "Укрнафти". Зрештою, почитайте історію Французької революції - і ви зможете знайти чимало паралелей між відносинами Ляшка та Коломойського і, скажімо, Робесп'єра і Філіппа Егаліте та інших аристократів, які намагалися заскочити у потяг революції", - заявив Бондаренко.