ua en ru

Ляшко: переговори щодо нової коаліції проходять без участі РПЛ

Ляшко: переговори щодо нової коаліції проходять без участі РПЛ Фото: Олег Ляшко припускає створення коаліції на базі БПП, НФ і Радикальної партії

Олег Ляшко поскаржився, що його не запрошують на переговори по створенню коаліції в Раді

Переговори щодо створення нової коаліції у Верховній Раді України проходять без участі фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Про це Ляшко заявив після з'їзду Радикальної партії, передає кореспондент РБК-Україна.

"Останній тиждень у мене ніяких переговорів ні з ким не було. Ні з президентом, ні з прем'єром. З цього я зробив висновок, що вони не бажають вирішувати політичну кризу, а шукають шляхи імітації", - сказав Ляшко.

Він ще раз нагадав, що коаліція в парламенті після виходу фракції "Самопоміч" не існує. Разом з тим, політик припускає, що нова коаліція може бути створена на базі фракцій БПП, РПЛ і "Народного фронту".

Відзначимо, в ході з'їзду Радикальна партія одноголосно виключила з виборчого списку на дострокових парламентських виборах 2014 року 9 кандидатів у нардепи. Причини такого рішення Ляшко пояснив тим, що частина з кандидатів перейшли в інші партії, а деякі діяли всупереч рішенням Радикальної партії.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що не допустить дострокових парламентських виборів.