ua en ru

Ляпіна прогнозує зміну критеріїв зниження ЄСВ до 16,4% у другому кварталі 2015 р

Ляпіна прогнозує зміну критеріїв зниження ЄСВ до 16,4% у другому кварталі 2015 р

Глава регуляторної служби України Ксенія Ляпіна прогнозує зміну критеріїв зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) до 16,4% у другому кварталі 2015 р. Про це вона заявила в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Думаю, що раніше лютого уряд не почне доглядати ці речі (критерії для зниження ЄСВ). І це все можна буде робити за результатами перших двох місяців - щоб ми зробили висновки, і вийшли на корекцію. Щоб в ідеалі з наступного кварталу можна було змінити ці критерії. Хотілося б, щоб так сталося. І ми для цього будемо докладати зусиль і розрахунки", - заявила Ляпіна.

Разом з тим міністр соціальної політики Павло Розенко дав доручення створити робочу групу з фахівців Міністерства, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та інших відомств для розробки роз'яснень та налагодження роботи у відповідності з законом.

"Є готовність уряду реагувати на певні виклики і, при необхідності, коригувати закон. Необхідно забезпечити конструктивну співпрацю з бізнес-структурами", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, 29 грудня 2014 р. Верховна Рада схвалила зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) з 41% до 16,4%.