ua en ru

Львівський виробник сигарет спростовує звинувачення у податкових махінаціях

Львівський виробник сигарет спростовує звинувачення у податкових махінаціях Фото: сигарета (РБК-Україна)

Виробнику повернули його історичну назву – "Винниківська тютюнова фабрика", було утворено нову юрособу, яка сплачувала акцизний податок і отримувала акцизні марки

Поширена низкою ЗМІ інформація про несплату акцизного податку "Львівською тютюновою фабрикою" (ЛТФ), а також відсутність угод з придбання акцизних марок для виробництва сигарет в період з вересня 2017 року по січень 2018 року не достовірна, повідомляє прес-служба компанії. Про це повідомляє прес-служба компанії, передають українські ЗМІ.

Згідно з повідомленням, ця інформація була оприлюднена на підставі відповіді ДФС на депутатський запит №114/7-821/1 від 2 березня 2018 року.

Як пояснили в прес-службі, ЛТФ не могла отримувати акцизні марки. "Більше року тому юридична особа ТОВ "Львівська тютюнова фабрика" припинило існування. Виробнику повернули його історичну назву – "Винниківська тютюнова фабрика" (ВТФ), було утворено нову юрособу, яка сплачувала акцизний податок і, в установленому порядку, отримувала акцизні марки", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим прес-служба ВТФ, ознайомившись з деякими матеріалами, вважає їх "недостовірними і розцінює, як методи нечесної конкуренції з боку транснаціональних корпорацій PhilipMorris, JTI, В. А. Т. та монополіста на ринку дистрибуції сигарет – компанії "Тедис".

"Вони вже четвертий рік намагаються "протягнути" через парламент введення мінімальних цін на сигарети. За нашими розрахунками, якщо ВР погодиться з цією ініціативою, вже в цьому році пачка сигарет коштуватиме в роздробі 26,5 гривень, а в 2019 році – більше 30 гривень. Це призведе до стрімкого зростання цін на тютюнові вироби в цілому, можливості отримання зазначеними суб'єктами надприбутки і зростанням контрабанди сигарет в Україну", - заявляють в ВТФ.

"Винниківська тютюнова фабрика" у свою чергу послідовно виступає проти введення мінімальних цін і відстоює принципи чесної конкуренції на ринку.

Крім того, прес-службою ВТФ були надані матеріали, які підтверджують сплату в 2017 році акцизного податку – майже 1,3 млрд гривень і більше 360,5 млн гривень за перший квартал 2018 року.

Львівський виробник сигарет спростовує звинувачення у податкових махінаціях