ua en ru

Львівська міськрада заборгувала ЛАЗ майже 30 млн грн за автобуси, - І.Чуркін

Львів - єдине місто, яке напередодні річниці підписання меморандуму, не розрахувалося за автобуси до Євро - 2012. Про це заявив голова спостережної ради холдингу "ЛАЗ" Ігор Чуркін, повідомляє прес-служба

Зокрема, Львівська міська рада досі не погасила заборгованість перед ЛАЗ у розмірі 25 млн грн за поставку партії автобусів до Євро - 2012 у кількості 15 штук та 4,5 млн грн. за два автобуси-гармошки, які були передані Львову ще в 2009 р.

"Через заборгованість Львова, яка на сьогодні становить майже 30 млн грн, на заводі ускладнилася ситуація із закупівлею комплектації, що, відповідно, впливає на розвиток виробництва", - говорить І.Чуркін.

За його словами, загалом, 70% комплектації до продукції виробництва ЛАЗ є імпортною. "Адже, ми створюємо продукт, який хочемо продавати у Європу. І коли, до прикладу, мер Львова Андрій Садовий вимагає у Львівського автобусного заводу надати термін гарантії на два роки, то ми надаємо таку гарантію. Більше того, сьогодні ЛАЗ готується збільшити термін гарантії на свою продукцію до 5 років. Тому, ми дуже серйозно підходимо до вибору постачальника комплектуючих, використовуючи кращу продукцію із всього світу. Це наша головна стратегія, від якої ми не відійдемо.", - коментує голова холдингу "ЛАЗ" Ігор Чуркін.

Він також додав, що в підготовці до Євро - 2012 необхідно використовувати найкращу продукцію, яка є максимально надійною.