ua en ru

Львівська обл. виконала весь комплекс заходів, передбачених обласними програмами на 2010 р, - ОДА

У 2010 р. Львівська область виконала весь комплекс заходів, передбачених обласними програмами. Про це заявив заступник голови Львівської обласною державною адміністрації (ОДА) Геннадій Дмитренко під час наради з керівниками територіальних органів центральних органів виконавчої влади та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, яка відбулася під керівництвом голови ОДА Михайла Цимбалюка, повідомляє прес-служба уряду України.

Г.Дмитренко зазначив, що минулого тижня у Львівській обласній раді відбулись засідання постійних комісій, на яких розглядався стан виконання обласних програм у 2010 р.: "За результатами роботи цих засідань можна зробити висновок, що у цілому у 2010 р. комплекс заходів, передбачених в обласних програмах, був виконаний".

Заступник голови ОДА підкреслив, що за попередньою інформацією галузевих управлінь облдержадміністрації, у поточному році середній рівень фінансування обласних програм складе не менше 80% і буде на рівні минулого року. При цьому, ряд програм у таких соціально-важливих галузях, як охорона здоров'я, культура, підтримка сім'ї і молоді, сільське господарство і запобігання надзвичайних ситуацій профінансовано на 100%.

Водночас він зазначив, що при визначенні переліку обласних програм, які будуть фінансуватись за кошти обласного бюджету у 2011 р., необхідно обов'язково врахувати вимоги та зауваження голів постійних комісій Львівської обласної ради: "Одна з найважливіших з них - це нечітке або відсутнє визначення ефективності від реалізації здійснених заходів програм. Цей показник повинен бути пріоритетним у процесі розгляду обласних програм, які будуть пропонуватись галузевими управліннями облдержадміністрації для виконання у 2011 р. за кошти обласного бюджету. Ще одним стримуючим фактором, який негативно впливає на своєчасність фінансування програм, є практика ряду управлінь та установ щодо розробки річних програм, які затверджуються достатньо пізно і період їх активної реалізації складає значно менше року".