ua en ru

У Львові вночі сталося смертельне ДТП з п'яним водієм

У Львові вночі сталося смертельне ДТП з п'яним водієм Фото: місце події (lv.npu.gov.ua)

Водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, затримали

У Львові, на вулиці Стрийській, сьогодні, 24 вересня, близько третьої години ночі сталася ДТП, в результаті якого загинув чоловік. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції у Львівській області.

Як зазначається, зіткнулися автомобіль BMW, яким керував 22-річний львів’янин та мікроавтобус Mercedes Sprinter, за кермом якого перебував 43-річний мешканець Закарпатської області.

"Внаслідок зіткнення пасажир легковика віком 29 років від отриманих травм помер на місці події, ще один - 22-річний госпіталізований у нейрохірургічне відділення однієї з львівських лікарень. Водій BMW отримав садна та забої, окрім того медики діагностували у нього "алкогольне сп’яніння", - йдеться у повідомленні.

У Львові вночі сталося смертельне ДТП з п'яним водієм
У Львові вночі сталося смертельне ДТП з п'яним водієм

Фото: місце події (lv.npu.gov.ua)

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України. Санкція статті передбачає покарання - від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.

Водій автомобіля BMW був затриманий в порядку ст.208 КПК України та перебуває в лікарні під вартою.

Невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Чернівецькій області, у селі Романківці Сокирянського району п'яний водій мікроавтобуса в'їхав у припарковану вантажівку ZIL. В результаті ДТП загинула одна дитина, ще 3 людини постраждали.

Раніше у Запорізькій області зіткнулися легковий автомобіль і мікроавтобус, загинули 4 людини.

Також РБК-Україна повідомляло, що в Києві сталася дорожньо-транспортна пригода (ДТП) за участю 5 автомобілів, в результаті чого постраждав один із водіїв.