ua en ru

Львів стає новим економічним хабом, - Кубів

Львів стає новим економічним хабом, - Кубів Фото: Степан Кубів (kmu.gov.ua)

У минулому році в області було відкрито понад 50 підприємств та створено 12 тис. нових робочих місць

Львів стає одночасно прикордонним регіональним і загальнодержавним центром економічного розвитку. Про це в четвер, 26 жовтня, заявив віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку Степан Кубів під час відкриття Міжнародного економічного форуму, передає Zaхid.net.

"Цифри підтверджують, що промисловість зросла на 3,2%, сільське господарство 2,8%. Прямі іноземні інвестиції зросли більш ніж на 5%, на 22,9% збільшився експорт. Зарплата зросла на 22,9%", - сказав Кубів.

За його словами, інтерес до ринку України зростає.

"Слід сказати, що 7 львівських ІТ-компаній щорічно входять в топ-100 кращих аутсорсингових компаній. Львівщина - регіон, який має переваги безвізу. І зараз ми говоримо про Львів як про новий економічний хаб, який дозволить в транскордонному співробітництві показати нову модель регіонального та національного рівня", - додав міністр.

Він також зазначив, що Львівська обл. має можливості нарощувати обсяги інноваційної та інвестиційної діяльності. Таким чином, в минулому році було відкрито понад 50 підприємств та створено 12 тис. нових робочих місць. В цьому році відбувається підготовка 162 інвестиційних проектів, що дозволить зберегти позитивну динаміку і в наступному році.

Нагадаємо, корейська компанія зацікавлена в будівництві залізниці між Варшавою і Львовом.