ua en ru

Луценко заявив про наявність матеріалів для знаття недоторканності з низки нардепів

Луценко заявив про наявність матеріалів для знаття недоторканності з низки нардепів Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Генпрокурор не повідомив, про яких саме депутатів йдеться

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у нього є матеріали щодо зняття недоторканності з низки народних депутатів. Про це він сказав під час брифінгу у прокуратурі Дніпропетровської області, передає "Радіо Свобода".

"У мене на столі п'ять матеріалів, у тому числі і зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), щодо зняття депутатської недоторканності з низки народних депутатів. Інформація про готовність таких документів відповідає дійсності на 90%", - заявив Луценко під час брифінгу.

Також Луценко додав, що зібрані прокуратурою документи є достатніми для подання до Верховної ради на зняття недоторканності з нардепів. Залишились юридичні питання.

"Юридичне управління Генеральної прокуратури має надати свій висновок, можливо, внести технічні поправки в сам текст", - уточнив Луценко.

Водночас генпрокурор не повідомив, про яких саме депутатів йдеться.

Нагадаємо, Конституційний суд України розглядає законопроект про скасування недоторканності депутатів Верховної ради України на предмет відповідності Конституції України.