ua en ru

Черговий транш від МВФ Україна може отримати у травні-червні, - Данилюк

Черговий транш від МВФ Україна може отримати у травні-червні, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (РБК-Україна / Віталій Носач)

Для цього Україна має ухвалити закон про Антикорупційний суд

Україна може отримати новий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі 2 млрд доларів у травні-червні 2018 року. Про це сказав міністром фінансів Олександр Данилюк у Вашингтоні за результатами засідання у штаб-квартирі МВФ, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Данилюка, Україна в разі виконання умов співпраці за програмою розширеного фінансування, ключовою з яких є ухвалення закону про Антикорупційний суд, може отримати черговий транш кредиту МВФ у 2 млрд доларів.

"У нас зараз на порядку денному кілька питань. Це і ухвалення закону про створення Антикорупційного суду. Це має бути закон, який вдасться ефективно і швидко імплементувати. Це є ключовим", - сказав міністр.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд переглянув макроекономічний прогноз по Україні на 2018-2019 рік. Так, МВФ зберіг попередній прогноз зростання ВВП на 2018 рік на рівні 3,2%, але погіршив прогноз економічного зростання на 2019 рік - з 4%до 3,3%.

Раніше повідомлялось, що Нацбанк очікує черговий транш від МВФ на початку 3 кварталу.