ua en ru

Луценко заявив про готовність оголосити спецконфіскацію ще 200 млн доларів Януковича

Луценко заявив про готовність оголосити спецконфіскацію ще 200 млн доларів Януковича Фото: Юрій Луценко (прес-служба генпрокурора)

За оцінками експертів, Янукович завдав Україні збитків на 40 млрд доларів

Генеральна прокуратура України готова оголосити спецконфіскацію 200 млн доларів з коштів, вкрадених колишнім президентом Віктором Януковичем. Про це на засіданні комітету асоціації Україна-ЄС заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає "Укрінформ".

"Через день ми офіційно оголошуємо спецконфіскацію ще 200 млн, а через місяць - ще. Ми постійно працюємо над тим, щоб повернути вкрадені у народу гроші", - заявив Луценко.

Він також додав, що ГПУ вже повернула до бюджету 1,5 млрд доларів Януковича. За оцінками експертів, колишній президент завдав Україні збитки в розмірі 40 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора Євген Єнін заявив, що рішення про спецконфіскацію "грошей Януковича" має гриф "таємно".

"Протягом короткої перспективи ми вийдемо на те, щоб це рішення було опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень. Разом з тим станом на сьогодні воно має гриф "таємно". Ряд осіб, які проходять в рамках цього провадження - є фігурантами в інших справах, і оприлюднення цих прізвищ могло б завдати істотної шкоди поверненню решти грошей до державного бюджету", - заявив Єнін.