ua en ru

Рішення щодо спецконфіскації "коштів Януковича" має гриф "таємно", - Єнін

Рішення щодо спецконфіскації "коштів Януковича" має гриф "таємно", - Єнін Фото: Євген Єнін (gp.gov.ua)

Передача коштів відбулася у рамках конвенції ООН про боротьбу із корупцією

Рішення щодо спецконфіскації коштів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення має гриф "таємно". Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю виданню Іnsider.

"Протягом короткої перспективи ми вийдемо на те, щоби зазначене рішення (про спецконфіскацію "коштів Януковича", - ред.) було опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень. Водночас станом на сьогодні воно має гриф “таємно”. Низка осіб, яка проходить у рамках цього провадження - є фігурантами у інших провадженнях, і оприлюднення цих прізвищ могло би завдати суттєву шкоду для повернення інших грошей до державного бюджету України", - заявив Єнін.

Він також зазначив, що передача коштів відбувається у рамках конвенції ООН про боротьбу із корупцією і не потребує прийняття закону про спецконфіскацію.

"В кримінальному кодексі у нас є спеціальна конфіскація, ми нею скористалися кілька місяців тому, коли конфіскували близько 1,5 мільярдів доларів", - повідомив Єнін.

Зазначимо, у квітні генпрокурор Юрій Луценко заявив про завершення процесу переведення конфіскованих коштів в 1,5 млрд доларів Януковича і його оточення на рахунки Держказначейства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко чекає нових судових рішень щодо конфіскації грошей колишніх чиновників часів президентства Віктора Януковича.