ua en ru

Луценко та його заступники умисно перешкоджають завершенню справи Лукаш, - Горбатюк

Луценко та його заступники умисно перешкоджають завершенню справи Лукаш, - Горбатюк Фото: Олена Лукаш (kmu.gov.ua)

Генпрокурор заявив, що санкційний список був зроблений без достатньої доказової бази

Генеральний прокурор Юрій Луценко та його заступники умисно перешкоджають завершенню справи Олени Лукаш, яка була главою Мін'юсту при екс-президенті Вікторі Януковичі. Про це у коментарі РБК-Україна розповів директор департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Змін не було тривалий час - справа не направлена до суду по Лукаш. З лютого 2017 року, коли слідчий і прокурор у справі визначили, що зібрали достатньо доказів для направлення до суду справи, два заступники генпрокурора і Луценко не підписали підозру Лукаш (вона адвокат і підозру їй може підписати лише генпрокурор чи його заступник), тобто вчиняють умисні перешкоди до завершення справи. Це і вплинуло на зняття санкцій найвірогідніше", - повідомив Горбатюк.

Виступаючи сьогодні в парламенті, Луценко повідомив, що санкційний список по відношенню до оточення Януковича, був зроблений без достатньої доказової бази.

"А зараз Луценко сказав неправду, щодо відсутності доказів, лише щоб не притягати Лукаш до відповідальності. Бо (крім того, що докази є) зі сторони керівництва немає жодного офіційного процесуального документу, де Луценко чи його заступники зафіксували (як має бути по КПК) свою позицію про відсутність доказів у цій справі. Водночас у нас є десятки процесуальних скарг та інших офіційних документів про порушення ними вимог КПК щодо непідписання підозри", - відповів на це Горбатюк.

Нагадаємо, Горбатюк у коментарі РБК-Україна повідомив, що конкретні причини зняття санкцій з оточення Януковича невідомі.