ua en ru

Луценко саботує дело проти судді-хабарника, - Холодницький

Луценко саботує дело проти судді-хабарника, - Холодницький Фото: Юрія Луценка звинуватили у саботажі справи проти судді-хабарника

ГПУ закрила справу проти судді з Харкова, якого звинувачували у хабарництві

Генеральний прокурор України Юрій Луценко саботує процес залучення до кримінальної відповідальності судді-хабарника з Харкова. Про це у Facebook повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Генеральний прокурор України саботує процес притягнення до кримінальної відповідальності одіозного судді", - заявив Холодницький.


За його словами, після передачі САП обвинувального акта до суду проти судді-хабарника одного з районних судів Харкова, який "фактично є "кишеньковим" суддею сумно відомого Геннадія Кернеса", встановлено, що відносно цього ж судді ГПУ прийняла рішення про закриття справи за фактом отримання хабара, яку розслідувало НАБУ.

"Вивчивши зазначені матеріали кримінального провадження, ми прийшли до висновку, що в матеріалах є неспростовні докази, що викривають суддю в неодноразовому систематичному вимаганні хабарів з використанням свого службового становища. Знаковим є той факт, що в Харкові цього суддю називають "Серьожа-четвертак", оскільки вирішення питань з останнім коштує від 20 до 30% від суми позову або рішення... Однак, замість того, щоб викрити суддю хабарника і притягнути до відповідальності слідчих і прокурорів, які незаконно закрили кримінальну справу, Генпрокурор фактично став на захист "пшонківських" методів розслідування", - зазначив Холодницький

Він також зазначив, що Луценко скасував постанову про скасування постанови про закриття кримінальної справи.

"Тобто, виходить, на думку Генпрокурора, такі дії судді-хабарника є законними, і підстав для скасування постанови про закриття кримінального провадження немає", - підкреслив Холодницький.

Нагадаємо, раніше Холодницький заявив про медійних маніпуляцій у справі Онищенко.