ua en ru

Луценко розповіла, які правки можуть внести у законопроект про реінтеграцію Донбасу

Луценко розповіла, які правки можуть внести у законопроект про реінтеграцію Донбасу Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Зокрема, запропоновані депутатами поправки стосуються деокупації Криму

В законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" будуть внесені правки, зокрема, щодо деокупації Криму. Про це заявила представник президента в парламенті, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Луценко в ефірі "5 каналу".

"Зараз надходять пропозиції, які будуть враховуватися. Вже враховано - в першу чергу в цьому законі з'явиться можливо розділ або стаття про те, що Україна так само буде здійснювати певні інструменти і буде проводити певні міжнародні заходи по звільненню і деокупації Криму. Тому що одне з основних зауважень, яке звучало, зокрема, від кримськотатарських представників - чому не звучить Крим. Буде звучати", - сказала Луценко.

За її словами, також в законопроект можуть бути включені положення щодо додаткових інструментів по реінтеграції Донбасу.

"Наші мажоритарники, особливо ті, що з Донбасу, хочуть запропонувати додаткові інструменти з мирного врегулювання і повернення Донбасу в Україну", - додала Луценко.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала за основу законопроект про реінтеграцію Донбасу 6 жовтня.