ua en ru

Луценко розповів про рекордні збори до бюджету

Луценко розповів про рекордні збори до бюджету Фото: Юрій Луценко

У ГПУ прокоментували ситуацію в Burisma

В 2016 році Генеральна прокуратура України повернула до державного бюджету 10 млрд гривень. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ході брифінгу в середу, 15 лютого, передають українські ЗМІ.

Зокрема, найбільша виплата була здійснена з боку Burisma Group Миколи Злочевського.

В результаті перевірки було донараховано податкові платежі у розмірі 180 млн грн. Компанії Burisma Group повністю відшкодували цю суму, продемонструвавши відповідність міжнародним практикам ведення бізнесу, відзначає видання.

"Експертиза нарахувала 180 млн грн. Всі ці 180 млн грн сплачені компанією в бюджет. Це найбільший платіж в бюджет за всю історію України", - прокоментував Юрій Луценко ситуацію навколо Burisma Group. Відзначається, що по даній компанії Луценко оцінив роботу свого відомства як ефективну.

За підсумками останніх двох років Burisma сплатила близько 5 млрд грн у бюджети всіх рівнів.

Нагадаємо, раніше в компанії повідомили про призначення нового члена ради директорів. Ним став американець, екс-керівник Антитерористичного центру ЦРУ і колишній посол з особливих доручень з питань боротьби з тероризмом Джозеф Кофер Блек. "Моє завдання консультувати групу з питань безпеки та запобігання информатакам", - зазначив Кофери Блек.

Експерти припускають, що новий член ради директором не тільки збалансує інтереси Burisma Group в США, але і може стати мостом між Україною та новою адміністрацією США.