ua en ru

Луценко розповів про основні напрямки роботи прокуратури Крима

Луценко розповів про основні напрямки роботи прокуратури Крима Фото: Луценко розповів про роботу прокуратури Криму (facebook.com_gp.gov.ua)

Кількість поданих заяв збільшилася

Одним з основних напрямків роботи прокуратури Автономної республіки Крим є співпраця з міжнародними правозахисними організаціями. Про це на брифінгу, присвяченому напрямом в Міжнародний кримінальний суд перших інформаційних повідомлень за фактами незаконного присвоєння майна на тимчасово окупованій території півострова Крим та примусового переміщення та видворення за рішенням судів окупаційної влади громадян України з території півострова повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прокуратура Криму активно працює, і всі досягнення базуються на співпраці з правозахисними організаціями. Ми сфокусували роботу прокуратури на співпрацю з Міжнародним судом", - сказав він.

Другим напрямком роботи є протидія екологічної катастрофи в Криму.

"Ми плануємо звернутися до країни Чорноморського спільноти для створення спільної групи для розслідування цього питання.

За словами Луценка, всі інформаційні повідомлення за фактами незаконного присвоєння майна на тимчасово окупованій території півострова Крим були спрямовані міжнародної інстанції досить недавно.

"Мова йде про протидію економічним злочинам, про протидію приватизації бізнесу владою РФ", - додав він.

У свою чергу, прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов повідомив, що спостерігається збільшення кількості заяв, поданий в органи прокуратури.

"Ми можемо констатувати, що збільшилася подача заяв в прокуратуру АР Крим", - сказав він.

Крім того, розповів Мамедов, в січні поточного року було розпочате кримінальне провадження щодо порушень норм міжнародного гуманітарного права. В рамках виробництва прокуратура Криму подала інформаційний лист в Міжнародний кримінальний суд за фактом привласнення державного і приватного майна.

Нагадаємо, за даними ГПУ, з моменту анексії Криму на півострові захопили понад 4 тис. підприємств, у результаті чого Україні завдано шкоди на суму близько 1 трлн гривень.