ua en ru

Луценко просить Порошенка ветувати зміни до КПК

Луценко просить Порошенка ветувати зміни до КПК Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

На даний момент закон про судову реформу переданий на підпис Порошенку

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що буде просити президента України Петра Порошенка ветувати закон про внесення змін у Кримінальний процесуальний кодекс України. Про це він заявив на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я, як генеральний прокурор, написав негативний висновок на закон і буду просити президента ветувати його або якнайшвидше повернути до парламенту зі своїми зауваженнями", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Верховної Ради України (ВР) Андрій Парубій підписав закон №6232 "Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс, Цивільний процесуальний кодекс і Кодекс адміністративного судочинства" (судова реформа).

30 жовтня документ був переданий на підпис президенту України Петру Порошенку, у якого буде 15 днів, щоб схвалити його або ветувати.

Зазначимо, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що зміни в Кримінальному процесуальному кодексі (КПК) України можуть викликати колапс правоохоронної системи.