ua en ru

Луценко прогнозує створення партії учасниками Евромайдана

Екс-міністр МВС, лідер громадської організації "Третя українська республіка" Юрій Луценко прогнозує можливе створення партії учасників Евромайдана. Про це повідомляє прес-служба громадської організації.

"В Україні ще немає політичної сили, яка стане виразником інтересів Евромайдана. Але вона на ньому народжується. Це лише питання часу", - повідомив Луценко.

"На Евромайдане народився запит не тільки не нову Україну, але й на нову політичну силу, яка буде втілювати цей запит на нову систему влади в країні. Політики, громадські активісти, учасники Евромайдану повинні запропонувати альтернативу нинішньому авторитарному феодалізму", - зазначив політик.

"Євромайдан породив нових керівників студентських комітетів, блокпостів, громадських рухів і навіть молодих лідерів раніше маловідомих партій. Суспільство стало більш зрілим, більш прагматичним і циніцнішим. Політиків воно розглядає як інструмент. В Україні з'явився попит на європейські реформи", - сказав Луценко.

На його думку, нинішні події це друга спроба революції в Україні після Помаранчевої революції. Двигуном і Помаранчевої революції, і сьогоднішніх подій було і є невдоволення середнього класу існуючими порядками. Як повідомляє Луценко, середній клас, чи той, хто мріє ним стати, хто відчуває себе вільним.

"Зараз на Евромайдане народжується антисистема, якої так і не запропонували нинішні політики. Вони дали технологію протесту "проти", але не дали технології "за", - підсумував Луценко.