ua en ru

Луценко пропонує змінити регламент Ради, щоб попередити втеча нардепів

Луценко пропонує змінити регламент Ради, щоб попередити втеча нардепів Фото: Юрій Луценко

Чинний регламент дає можливість депутату у будь-який момент сісти в літак і полетіти

Глава фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко пропонує змінити регламент Верховної Ради України, щоб унеможливити втечу за кордон народних депутатів, з яких генеральний прокурор просить зняти недоторканність. Про це заявив Луценко у кулуарах Ради, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До тих пір, поки Верховна Рада не змінить регламент щодо порядку притягнення депутатів до відповідальності, втеча того, хто хоче бігти, неминуча", - сказав Луценко.

Як заявив Луценко, чинний регламент дає можливість на будь-якому етапі після внесення депутату сісти в літак і полетіти.

"Регламент дає можливість на будь-якому етапі після внесення (подання на зняття недоторканності) депутату сісти в літак і полетіти, бо навіть встановити спостереження за цими депутатами силовики, згідно з чинним законодавством, не мають права", - пояснив він.

Як повідомляється, Луценко зазначив, що є два шляхи, як не допустити ухилення народних депутатів від притягнення їх до відповідальності за правопорушення: внести зміни до Конституції і скасувати депутатську недоторканність, або ж внести зміни до регламенту Верховної Ради, за яким процедура притягнення депутатів до відповідальності буде максимально скорочена, а "оперативники з моменту внесення генпрокурором подання матимуть право вести оперативний супровід цих депутатів з можливістю не випускати їх за межі країни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі МВС принесли на погоджувальну раду повістки нардепам Новинському, Вілкулу та Королевській.