ua en ru

Луценко підписав подання на притягнення нардепа Пономарьова до відповідальності

Луценко підписав подання на притягнення нардепа Пономарьова до відповідальності Фото: Олександр Пономарьов (wikipedia.org)

Пономарьов у Верховній раді перешкоджав роботі журналістів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України з депутатської групи "Воля народу" Олександра Пономарьова. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Сарган нагадала, що Пономарьов у Верховній раді перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань "Цензор.НЕТ" і "Каменярі-інфо".

Так, своїми умисними діями Пономарьов скоїв кримінальний злочин, передбачений ч. 1 ст.171 КК України ("Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності.").

Зазначено, що кримінальне провадження розслідується Київською місцевою прокуратурою №8 міста Києва. Подання вже зареєстровано в апараті Верховної ради України.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної...

Опубліковано Ларисою Сарган 18 травня 2018 р.

Нагадаємо, 7 лютого прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання Пономарьовим роботі журналістів. Інтернет-видання “Цензор.НЕТ” повідомило, що Пономарьов вихопив з рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента “Цензор.НЕТ” Івана Марусенка, в той час як журналіст знімав на камеру телефона коментар нардепа.