ua en ru

Луценко обіцяє підготувати подання на зняття недоторканності з Вілкула

Луценко обіцяє підготувати подання на зняття недоторканності з Вілкула Фото: Олександр Вілкул (opposition.org.ua)

Виклул підозрюється в ухиленні від сплати податків

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє підготувати подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула за звинуваченням у несплаті податків, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Луценко має намір підготувати подання про зняття депутатської недоторканності з Вілкула, якого підозрюють в несплаті податків.

"Була призначена позачергова документальна перевірка його (Олександра Вілкула, - ред.) податкових справ. Вона встановила розбіжність між тим, що було сплачено з тим, що потрібно було сплатити. Акт податкової перевірки, податкове повідомлення рішення, потім - подання до Верховної Ради, найближчими днями, відразу після отримання документів з Дніпровської ДФС, ми зареєструємо виробництво і після цього, за час літніх канікул парламенту, підготуємо всі необхідні матеріали", - сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше глава Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області Оксана Томчук повідомляла, що нардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул ухилився від сплати понад 19 млн гривень податків.

ДФС провела документальну позапланову невиїзну перевірку Вілкула з питань достовірності, повноти нарахування і сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

"Перевіркою даних, відображених в електронній декларації за 2015-ий рік встановлено перевищення статку над загальною сумою одержаних особою доходів на суму 72,9 млн гривень, що призвело до не сплати до бюджету податків і зборів на суму 19,6 млн гривень", - повідомляла Томчук.